Division of sipat



Division of sipat, ogé katelah sebaran adil, nyaeta hiji yudisial division of sipat hak jeung kawajiban antara spouses salila cerai. Ieu bisa dipigawé ku kasapukan, ngaliwatan sipat padumukan, atawa ku kaputusan yudisial. Sebaran sipat division, alatan pati atawa disolusi of a nikah, harta nu dipiboga ku almarhum, atawa kaala salila tangtu tina nikah. Di Inggris Wales, mitra atawa kaluar tina nikah bisa satuju kumaha joint jeung severally tahan aset bakal dibagi tanpa campur tangan pangadilan. Mana kasapukan teu bisa kahontal, pangadilan bisa jadi dipenta pikeun nangtukeun adil jeung adil division. Kasus Gedang v Gedang méré pamajikan nu saimbang considerable of salaki anyar gains dihasilkeun ti transaksi di Kota sanajan nikah ieu pondok cicing. Dina acara cerai, ngan sipat kakawinan bakal dianggap pikeun division sipat jeung ngan aset maranéhanana baris dianggap salaku sipat kakawinan nu geus kaala salila kursus husus nikah. Aset saperti bisa ngawengku kakawinan imah, akun bank, investasi (kaasup saham, beungkeut jeung tabungan pangsiun) jeung komo usaha ngadegkeun salila tangtu tina nikah di tanya. Dina sababaraha sarikat (New York state) di mana, atikan tingkat earned salila nikah bisa dianggap sipat kakawinan. Dina saperti sarikat, resolusi nu cerai mindeng bakal entail mayar ti nyakola salaki ka nu lain salaki babagi maranéhanana earnings hareup ekspektasi nu alatan tingkat maranéhanana earned salila cerai jeung bisa merlukeun kaahlian tanaga gawé ekonom atawa nu sejenna statistical jeung ahli finansial.

Ferguson, pangadilan digambarkeun sebaran adil sipat kakawinan di cerai salaku fairer, atawa adil, ti sipat misah sistem. Pangadilan bisa mertimbangkeun faktor saperti ‘kontribusi penting pikeun akumulasi sipat, pasar jeung nilai emosi of aset, pajeg jeung ékonomi lianna akibat tina sebaran, pihak’ perlu, jeung nu séjénna faktor nu sasuai pikeun hiji adil hasil.’ Fairness téh prevailing guideline pangadilan bakal dipake. Duit sokongan saenggeusna pipisahan pangmayaran, kawajiban support anak jeung sagala harta lianna bakal dianggap. Komo non-tangible kontribusi saperti salaki domestic kontribusi ka rumah tangga bakal dibawa kana akun, naha nu salaki boga nanaon judulna di ngaran maranéhanana atawa teu. Hiji salaki anu geus dijieun non-tangible kontribusi bisa ngaku hiji adil dipikaresep dina sipat kakawinan di cerai. Seragam Nikah jeung Cerai Polah § (UMDA §) ogé ngamungkinkeun pikeun distribution adil sipat jeung daptar faktor pangadilan kudu mertimbangkeun, misalna ‘lilana nikah, jeung saméméh nikah boh pihak, antenuptial kasapukan pihak nu sarua salaku hiji kasapukan prenuptial atawa saencan kawin kasapukan, umur, kaséhatan, station, pagawean, jumlah jeung sumber panghasilan, kaahlian smk, employability, estate, liabilities, jeung kaperluan unggal pihak, custodial dibekelan.’ jsb.

Kakawinan kalakuan nu jahat teu faktor di kaputusan-pembuatan prosés

Sebaran adil téh teu sarua jeung sarua sebaran. Contona, sanggeus disolusi of a nikah nu pamajikan dilayanan salaku stay-di-imah indung pikeun bagian nu penting tina nikah, pangadilan bisa award pamajikan leuwih ti babagi tina sebaran sipat salaku maju ganti pikeun nya projected kudu mulang ka angkatan gawé di handap upah ti manéhna bakal geus bisa paréntah manéhna geus spent waktu nya ngembang luar-imah pangalaman gawé tinimbang laboring di jero imah