Naon Anu Hutang Kumpulan jeung Kumaha Maranéhanana Mangaruhan Anjeun



Nurutkeun Federal Komisi Trade jeung Konsumen Finansial Bureau Protection, hutang kolektor nu salah sahiji anu pang teluh ngeunaan usaha jeung kalawan alesan alus. Sababaraha urang boga pangalaman positif jeung kaayaan hutang kolektor. Komo jarang nice leuwih bisa jadi hiji gangguan, komo lamun ngan pikeun kanyataan yén maranéhanana geus nelepon pikeun duit. Sanggeus hutang geus jadi serius delinquent, éta ilaharna leuwih murah pikeun usaha pikeun make kolektor, jadi ieu teu dipikaresep hutang nu kolektor nu bade di mana waé geura-giru. Koleksi hutang téh hiji tipe akun finansial nu bakal geus dikirim ka pihak-pihak debt collector. Hutang kolektor nu pausahaan anu ngumpulkeun hutang unpaid keur batur. Asli pausahaan jeung nu nyiptakeun hutang paling dipikaresep ditugaskeun atawa dijual akun agénsi koleksi sanggeus anjeun lasut sababaraha pangmayaran jeung ieu teu bisa meunangkeun anjeun pikeun mayar. Éta biasana leuwih ongkos-mujarab pikeun pausahaan pikeun nyewa debt kolektor ti terus ka méakkeun sumber daya sorangan ngudag mayar dina delinquent akun. Beda creditors jeung lenders geus kawijakan beda keur ngirim ka akun kumpulan. Reviewing kartu kiridit anjeun atawa kasapukan injeuman mindeng bakal méré anjeun sababaraha informasi ngeunaan anjeun creditor sacara kala. Loba akun kartu kiridit nu dikirim ka agénsi koleksi sanggeus poé, atawa genep bulan, non-mayar. Tipe séjén usaha bisa ngirim akun pikeun kumpulan agénsi sanggeus ngan hiji atawa dua bulan atawa bayaran lasut. Basa aranjeunna keur nyoba pikeun meunangkeun anjeun pikeun mayar hutang anjeun, hutang kolektor bakal nelepon anjeun, ngirim surat, jeung ngabéjaan nu bureaus kiridit koleksi account. Lamun maranehna geus karya anjeun nomer telepon, hutang kolektor komo bisa nelepon anjeun di tempat pagawean kajaba anjeun, nu mungkinkeun eta nyaho anjeun dunungan doesn t approve of telepon maranéhanana. Sababaraha kolektor geus dipikawanoh pikeun mintonkeun nepi di hiji jalma di imah maranéhanana usaha ngumpulkeun hutang. Heran, nu sacara hukum. Hutang kolektor komo bisa nelepon ponsel anjeun, upami anjeun méré nomer ka anjeun creditor ka kontak anjeun. Hutang kolektor bisa ngan nelepon anjeun antara jam a. m.

m lokal anjeun waktu. Hutang kolektor bisa nelepon anjeun sababaraha kali sapoé, utamana lamun anjeun keur dodging telepon maranéhanana. Tapi, kolektor anu dilarang ti nelepon anjeun balik deui-ka-deui dina usaha pikeun ngaganggu anjeun. Lamun hutang collector boga waktu teuas ngahontal anjeun, maranéhanana bisa nelepon babaturan anjeun atawa tatanggana pikeun mastikeun maranéhanana geus bener inpo kontak pikeun anjeun. Maranéhanana geus diidinan ka ngalakonan ieu, tapi maranéhanana geus teu diwenangkeun pikeun nembongkeun yén maranéhanana geus ngumpulkeun hutang jeung teu bisa kontak jalma anu sarua leuwih ti sakali. Hutang kolektor bakal ngirim mayar notices ka alamat maranehna geus aya dina file pikeun anjeun. Dina kahiji maranéhanana bil pikeun anjeun, maranehna geus ngabéjaan yén anjeun boga poé nyuhunkeun validasi pikeun hutang. Requesting validasi gaya hutang collector ka nyadiakeun bukti yén anjeun ngahutang hutang. Hutang validasi bewara bisa jadi ogé dibikeun ka anjeun leuwih telepon upami telepon kahiji kalina collector anu ngahubungan anjeun. Lamun maranehna teu boga bener alamat, anjeun bisa jadi kungsi nampa hiji bewara hutang. Jeung lamun collector teu boga anjeun bener nomer telepon atawa alamat, anjeun bisa manggihan ngeunaan akun nepi ka anjeun nempo eta didaptarkeun di laporan kiridit anjeun. Hutang kolektor anu diperlukeun pikeun nuturkeun Adil Koleksi Hutang Lila Polah, atawa FDCPA, basa aranjeunna keur ngumpulkeun hutang ti anjeun. Tapi, rébuan aduan pamakéna make ngalawan hutang kolektor unggal taun ngabuktikeun yen maranehna teu sok nuturkeun hukum. Anjeun laporan kiridit ngandung émbaran ngeunaan akun kiridit, misalna kartu kredit, gajian, jsb. Paling, lamun teu sakabeh, creditors anjeun ngirim bulanan apdet ngeunaan pamayaran anjeun status ka laporan kiridit anjeun. Lamun hiji akun dikirim ka agénsi koleksi, boh nu asli creditor atawa collector apdet akun dina laporan kiridit anjeun jeung ‘kumpulan’ status. Creditor teu boga ngabejaan ka anjeun nu akun anjeun keur dikirim ka kumpulan. Tapi, hutang collector teu kudu ngabéjaan yén maranehna ngumpulkeun hutang saméméh maranéhanana bisa nyokot mana wae action. Kumpulan akun bisa nembongan dina hiji atawa sakabéh tilu laporan kiridit anjeun gumantung nu bureaus kiridit hutang collector geus hiji susunan jeung. Koleksi hutang mangrupa salah sahiji tipe awon tina laporan kiridit akun. Kumpulan akun nunjukeun yen anjeun geus jadi serius delinquent dina hiji akun. Skor kiridit anjeun bakal lungsur lamun kumpulan mucunghul dina laporan anjeun. Anjeun bisa jadi nolak pikeun kartu kredit jeung gajian di mangsa nu bakal datang, utamana lamun koleksi anyar atawa tetep unpaid atawa duanana. Akurat koleksi hutang akun teu bisa cicing dina laporan kiridit anjeun pikeun nepi ka tujuh taun. Lamun anjeun laporan kiridit ngandung kumpulan nu teu milik anjeun, anjeun tiasa gaduh eta dipiceun ku disputing eta jeung biro kiridit. Anjeun bisa ngurangan balukar koleksi dina skor kiridit anjeun ku mayar eta off. Salaku pas waktu, kumpulan akun bakal mangaruhan kiridit anjeun kurang. Terus mayar sadaya tagihan anjeun séjén dina waktu nu ogé bakal mantuan skor kiridit anjeun cageur ti koleksi hutang