Reorganisasi



Reorganisasi mangrupa prosés anu dirarancang pikeun nyegerkeun finansial troubled atawa bangkrut sungut. A reorganisasi ngawengku restatement of aset jeung liabilities, kitu ogé ngayakeun ceramah jeung creditors dina raraga nyieun arrangements pikeun ngajaga repayments. Reorganisasi téh hiji usaha pikeun manjangkeun umur hiji pausahaan nyanghareup bangkrut ngaliwatan arrangements husus jeung restructuring dina raraga pikeun ngaleutikan kamungkinan katukang kaayaan reoccurring. Dina umumna, a reorganisasi tanda parobahan dina hiji pausahaan sacara struktur pajeg. Reorganisasi bisa ogé hartosna parobahan dina struktur atawa kapamilikan hiji pausahaan ngaliwatan ngahiji atawa konsolidasi, spinoff acquisition, transfer, recapitalization, atawa parobahan dina identitas atawa struktur manajemén. Saperti hiji bagean anu ogé dipikawanoh minangka ‘restructuring.’ Kahiji tipe nu reorganisasi diawasan ku pangadilan jeung fokus dina restructuring pausahaan sacara finances sanggeus bangkrut.

Sakali bangkrut court approves hiji rencana reorganisasi, pausahaan bakal repay creditors ka pangalusna pangabisa anak, kitu ogé nyusun finances, operasi, manajemén jeung naon bae nu sejenna anu dianggap perlu pikeun nyegerkeun eta. AS hukum bangkrut méré pausahaan public pilihan pikeun reorganizing tinimbang liquidating. Ngaliwatan Bab bangkrut, firms bisa renegotiate hutang maranéhanana jeung maranéhanana creditors nyoba pikeun meunangkeun leuwih alus watesan.

Bisnis terus operasi jeung karya ka arah repaying hutang anak

Hal ieu dianggap hiji lengkah drastis jeung prosés kompléks jeung mahal. Firms nu teu boga harepan reorganisasi kudu ngaliwatan Bab bangkrut, ogé disebut»liquidation bangkrut.»A reorganisasi téh ilaharna bad pikeun shareholders jeung creditors, anu bisa leungit hiji bagian signifikan atawa sakabéh investasi maranéhanana. Lamun pausahaan emerges suksés ti reorganisasi, eta bisa ngaluarkeun biasa anyar, nu bakal bisa ngabasmi saméméhna shareholders. Lamun reorganisasi gagal, pausahaan bakal liquidate jeung ngajual off nu mana wae nu aset sésana. Shareholders bakal pamungkas dina garis pikeun narima nu mana wae nu proceeds jeung biasana bakal nampa euweuh kajaba duit kenca leuwih sanggeus mayar creditors, senior lenders, bondholders jeung stock pikaresep shareholders. Kadua jenis reorganisasi leuwih gampang jadi warta nu hadé pikeun shareholders dina yén éta téh diharepkeun pikeun leuwih ngaronjatkeun kinerja parusahaan. Jadi suksés, nu reorganisasi kudu ngaronjatkeun-nyieun kaputusan parusahaan kamampuhan jeung palaksanaan.

Jenis ieu reorganisasi bisa lumangsung sanggeus pausahaan meunang hiji CEO anyar

Dina sababaraha kasus, jenis kadua reorganisasi nyaéta prékursor pikeun kahiji tipe nu. Lamun pausahaan usaha di reorganizing ngaliwatan hiji hal kawas ngahiji gagal, eta bisa next nyoba nyusun ngaliwatan Bab bangkrut