Administratif pangadilan

Administrasi pangadilan téh hiji tipe pangadilan specializing di hukum administratif, utamana sengketa ngeunaan latihan daya umum. Peranna pikeun ascertain nu resmi tindakan anu konsisten jeung hukum. Administrasi tindakan nu diakuan ti ciri khas nu maranehna jadi ngariung tanpa idin nu séjén pihak aub. Kontrak antara pamaréntah jeung swasta jalma ragrag biasana ka yurisdiksi tina pangadilan umum sistem. Resmi kaputusan diganggu gugat di administratif pangadilan di antarana: Di sababaraha nagara, sajaba pangadilan umum, aya hiji misah sistem administrasi pangadilan, di mana nu umum jeung administrasi sistem teu boga yurisdiksi leuwih ti nu séjén. Sasuai, aya hiji lokal administrasi court of kahiji