Arbitrase — Harti, Contona, Kasus, jeung Prosés

Arbitrase nyaéta hiji wangun Resolusi Sengketa Alternatif nu pihak digawe kaluar isu dipikanyaho sacara pasti tanpa bade ka pangadilan. Hiji teu kaditu teu kadieu pihak katilu nu, nu kawanoh salaku Arbiter, anu dipilih ku pihak ngadangukeun kasus maranéhanana jeung nyieun hiji kaputusan. Rapat lumangsung di luar pangadilan, tapi ieu loba kawas dédéngéan, dina nu dua sisi nu hadir kasaksian jeung bukti. Salaku arbitrase geus diatur salaku métode relieving kamacetan pangadilan almenak, nu kaputusan nu arbiter ngajadikeun ampir sok final, sarta pangadilan bakal ngan jarang mikiran perkara. Ngajajah konsép ieu, mertimbangkeun di handap ieu arbitrase harti. Prosés arbitrase ieu overseen ku