Bantuan Pituah Klausa

Bantuan Pituah Klausa Kagenep Amandemen ka Konstitusi Amérika Sarikat nyadiakeun: ‘Dina sagala kriminal prosecutions, dituduh bakal ngarasakeun ka katuhu.boga Bantuan Pituah pikeun pertahanan-na.’ Bantuan pituah klausa ngawengku lima béda hak: hak pituah pilihan, nu katuhu diangkat pituah, nu katuhu ka konflik-bébas pituah, nu éféktif bantuan pituah, jeung katuhu pikeun ngagambarkeun muka diri pro se. Salaku nyatakeun di Brewer v. Williams, AS, nu katuhu pikeun pituah»hartina sahenteuna yén hiji jalma téh dijudulan bantuan pengacara di atawa sanggeus waktu nu proceedings yudisial geus ngagagas ngalawan manéhna, naha ku formal muatan, awal dédéngéan, dakwaan, informasi, atawa arraignment.»Brewer mana dina dicindekkeun yén sakali adversarial