BÉBAS BANTUAN

BÉBAS MANTUAN Bébas bantuan hukum — hukum bantuan dijamin ku nagara jeung pinuh atawa sawaréh disadiakeun di expense tina apbn, lokal budgets jeung sumber séjén. Bébas bantuan hukum anu dibagi jadi dua tipe: free primér bantuan hukum sarta bébas sekundér bantuan hukum. Bébas primér bantuan hukum, jaminan state, nu pikeun nginpokeun jalma-na hak jeung kabebasan, nu prosedur tina palaksanaan maranéhanana, recovery dina kasus palanggaran maranéhanana jeung prosedur pikeun pikaresepeun ngalawan kaputusan, lampah atawa omission awak daya state, awak lokal timer pamaréntah, pajabat jeung aparat. Ku kituna, dina dasar bébas bantuan hukum anjeun bisa meunangkeun bébas nasehat dina legal jeung isu