Hukum Positif — Harti, Contona, Kasus, Prosés

Istilah hukum positif nujul ka hukum dijieun ku manusa nu merlukeun sababaraha tindakan husus. Di handap ieu mangrupakeun katetepan, konci, jeung peraturan nu geus enacted ku legislatif. Sacara jelas,»hukum alam»nujul kana prinsip-prinsip anu universal di masarakat, jajahan moral tindakan. Ngajajah konsép ieu, mertimbangkeun di handap ieu hukum positif harti. Sacara husus, Hideung sacara Hukum Kamus ngahartikeun hukum positif salaku»Hukum sabenerna jeung husus enacted atawa diadopsi ku ditangtoskeun otoritas pikeun pamaréntah an diayakeun jurally masarakat.»Dina leuwih kompléks rasa, istilah hukum positif nujul ka hukum filsafat positivism. Lamun Wangunna Founding ngawangun bangsa anyar sacara pamaréntah, maranéhanana diayakeun maranéhanana ngarti naon urang teu