Nikah salaku sosial jeung hukum fenomena. Urutan nikah

Sajarah suci ieu uni ngabogaan akar jero Urutan nikah digambarkeun dina kitab Suci Ti Perjanjian Old times, betrothal ieu union sukarela hiji lalaki jeung hiji awewe anu nyandak silih jeung kaputusan sadar pikeun hirup babarengan jeung harmonis jeung standar Allah. Ku kecap ‘norma’ urang mean prinsip hukum kulawarga, diatur kaluar di nu Suci Kitab suci. Heran, pikeun sadaya pajeulitna nu digambarkeun alat dina panerapan loba nagara jeung aya no harti nu jelas ti nikah. Ieu téh persis alatan kanyataan yén nikah téh teu kontrak bisnis, di mana sadaya hak jeung kawajiban mitra jeung gelar tangtu ku akurasi anu poko keur