WTO intelektual (LALAMPAHAN) — naon anu hak cipta intelektual



Hak pangarang tina sastra jeung artistik karya (saperti buku jeung nu lianna tulisan, komposisi musik, lukisan, patung, program komputer jeung film) nu ditangtayungan ku hak cipta, pikeun minimum a periode taun sanggeus death of the author. Ogé ditangtayungan ngaliwatan hak cipta jeung related (kadang disebut salaku»tatangga») hak hak performers (misalna palaku, panyanyi jeung musisi), produser phonograms (rekaman sora) jeung siaran organisasi.

Sedengkeun sosial dasar tujuan panyalindungan intelektual nu salaku outlined di luhur, eta oge kudu dicatet yén ekslusif hak dibikeun umumna matuh ka sababaraha watesan jeung éntitas, aimed di rupa-tuning kasaimbangan nu geus jadi kapanggih antara kapentingan sah of panyekel katuhu jeung pamaké.

Nu Trade Organization Dunya (WTO) poéna jeung aturan global perdagangan antara bangsa-bangsa

Fungsi utama nyaeta pikeun mastikeun yén dagang ngalir salaku mulus, predictably jeung bebas salaku mungkin.

Leuwih